Personal Branding 3.0

IMG_0419

Abans de començar a llegir el post, feu una prova: poseu el vostre nom i cognom a Google i mireu què surt de vosaltres a la primera pàgina.
Esteu contents amb els resultats que han sortit??
Esteu contents amb el resultat que la gent veuria si cliquessin a cada entrada??
Doncs això té solució!! I no és difícil!! El concepte del qual vull parlar, és de gestionar la marca personal a les xarxes socials…el que jo anomeno Personal Branding 3.0. Una cosa és el que la gent veu a la pàgina de Google, que és mportant, i una altra és què veu un cop entra a dins de cada una de les entrades.
És important gestionar-ho correctament perquè qualsevol persona que vulgui saber com sou ( a part de quedar i xerrar una bona estona…que estaria molt bé!), pot posar nom i cognom a Google i es pot fer una idea de com sou, què us agrada, què no us agrada, quines aficions teniu, quines amistats, on heu treballat…Tot!!!! I si ho teniu actualitzat i ben treballat, molt millor. Si entra un dpt. de RRHH on heu fet una entrevista, per donar-vos una feina i amb una ullada ho poden veure tot, segurament ho tindreu més fàcil.
I què crec jo que és important per tenir una marca personal coherent amb nosaltres mateixos??
-Tenir els perfils de les xarxes socials al dia i tenint cura de què volem que es vegi i què no volem que es vegi. Si tenim perfils que no fem servir o molt desactualitzats, gairebé és millor desactivar-los (ja els activarem quan tinguem temps i ganes!)
És de vital importància tenir ben omplertes les petites bios de cada xarxa amb què volem mostrar de nosaltres ( un exemple és que quan surt l’entrada de Pinterest a la recerca de Google, es veu part de la nostra bio…)
És important la foto que tenim  a les xarxes socials ja que és una primera impressió important! També què pengem a les xarxes (fotos, videos, links a Facebook) a qui seguim, qui ens segueix, quines llistes tenim (a Twitter), posar el currículum a Linkedin al 100%, adherir-nos a grups dels nostres interessos, …Si volem que la gent conegui bé les nostres aficions ens podem fer un perfil a Pinterest i triar bé unes bones pissarres (ja faré un post exclusiu per Pinterest).
-construir una marca personal a About.me…vé a ser una Landing page (web d’una pàgina) personal.
-Tenir un currículum online prou atractiu  penjat i actualitzat perquè s’hi pugui accedir en qualsevol moment.
-tenir o portar un blog personal i actualitzar-lo periòdicament amb links cap a les xarxes socials.
-de tant en tant està bé fer una ullada a la web Klout, us registreu, hi poseu les xarxes socials on sou presents i us surt un número que us dirà la vostra influència a les xarxes.
Si voleu tenir una mena de currículum de la vostra presència a les xarxes, registreu-vos a Vizify i veureu el què podeu fer amb 10 minuts…feu-hi una ullada…
A la meva pàgina hi surt com a primera entrada, Twitter, llavors Linkedin, Facebook, una presentació feta amb prezi, Pinterest, el meu blog personal, el meu CV online i també una entrada que correspon a un Enric BastardEs… però estic força content del que mostra de mi Google!!!!
Això potser només és un tastet de com gestionar la marca personal, però ja veureu com amb una mica de dedicació, la pàgina d’inici de Google amb la recerca del vostre nom i cognom pot canviar molt en poquet temps.
Bona nit a tothom!!!!

Deixa un comentari